Byte av värmare 13-22/12

Under förra säsongen hade vi lite driftstörningar med vår gamla Webasto. Planerade under sommaren att plocka ner den för service men annat kom emellan. Doch gicke den igång under hösten än om det luktade “rikligt med fotogen” vid start. Värme tillskottet var dock inte vad som varit.

Hittade en ny Heatronix på blocket för en 1/4 av nypriset relativt en ny Webasto 5 kW.

I samband med bytet rev vi ut de gamla luftslangarna. De var inte mer än 50 mm!!! Inte undra på att flödet var lågt. Sen när vi rev ut värmaren visade det sig att det var en 2 kW och inte en 3,5 kW som vi trott. Alldeles för lite för en 41-fotare.

Nåväl in med värmaren och ny grövre slang med fyra utblås, 2 i salongen och ett i sidokabinen och ett i förpiken. Men vad trångt det var! Fick borra upp samtliga genomföringshål i skotten. Isolerade dessutom slangarna där dom låg i närheten av elkablagen.

Ser nu framemot 13-helgsseglingen och med hopp om lite högtrycksväder.