Slamsugning av dieseltanken

Vi fick bakterier i tanken för ett antal år sedan med stopp i filter med efterföljande tanksanering. Tog en hel del tid och arbete att bli av med kladdet i tanken. Tankar aldrig diesel med RME. Nu har det gått några år (15 år…) och jobbet på att bottensuga tanken för att veta att det är rent i botten har skjutits upp länge.

Har haft en ett gammalt CAV-filter och en dieselpump liggandes så det var ju bara jobbet att koppla ihop det hela som kvarstod. I dessa Coronatider så blev det tid över och en låda byggdes för enkel och spillfri hantering.

Mobil filtersug för både båt och annat.

Vid rensugning sticks ett kopparrör ner i botten av tanken och suger i alla vinklar och vrår. Dieseln passerar genom ett billigt förfilter pump och CAV-filter med vattenavskiljare innan returen släpps i toppen av tanken. När bottensugningen är gjord får pumpen stå och snurra rund dieseln i ett par timmar.