Att inte bottenmåla

Vi har inte smörjt botten på två år utan tillämpat ett miljöinriktat synsätt med så lite gift som möjligt. Vi har haft lite olika kvalitéer i botten men får tillskriva Biltema senaste lagret. Under sommaren gjordes botten ren med skrubbis och propellern rensades från kopper. Det blev ett hyfsat resultat. Men sensommaren innebar en snabb återväxt med kopper, blåmusslor och japanska ostron. HUAAA. Som att dra en disktrasa genom vattnet.

Den 1 advent seglades en 12-timmars med goda öppna vindar. Man kan väl inte påstå att det kändes som en havets vinthund men resultatet var väl under förväntan. 42 distans som skall jämföras med övriga båtar mellan 60 till 80 distans!

Inte ens skrubbisen rådde på detta

Veckan efter gjordes ett servicelyft för rengöring. Intressant. Det blir torrsättning i juli med ett nytt lager bottenfärg!