Musjakt ombord

I samband med lunch på svaj skulle skodonen bytas. Av med dojorna och på med stövlarna. En stövel passade förträffligt medan den andra inte ens gick att ta på. Fullt med rivet papper – ett begynnande musbo!

Chokladen var snyggt aväten medan innehållet i pralinen lämnats orört. En mus ansluten till IOGT.
Chokladen var snyggt aväten medan innehållet i pralinen lämnats orört. En mus ansluten till IOGT.

Vi hade lämnat kvar 3 st punchpraliner i en skål som vi glömt. Dessa pralinerna var snyggt öppnade och chokladen aväten. Inga andra paket hade spår av angrepp.

En hel eftermiddag lades på att vända upp och ner på allt i båten och med fiberoptik granska alla dolda skrymslen. Samtidigt våttorkades alla ytor i jakt på muslortar. Utfallet var klent. Tydligen var det mina stövlar som varit huvudattraktionen i båten.

Musfällor och annat placerades ut men musen har lyst med sin frånvaro. Uppenbarligen har den dragit sin kos efter det att pralinerna ätits upp. Intressant är hur musen kommit in. Möjligtvis har den sprungit på tamparna då dessa under vintern är dubbla och då troligtvis mer inbjuder till en promenad från brygga till båt. Har numera införskaffat mer avancerade fällor med dofter som, enligt försäljaren, ingen mus i världen kan motstå.