Högsommar i augusti

Att bevista Bohuslän i juli i regn valdes bort och i stället satsade vi på augusti. Ett lyckat val, men vi var inte ensamma om strategien. Ganska många båtar även andra veckan in i augusti.

I år hade vi införskaffat en nymodighet i form av en bojkrok som drar linan igenom ett slutet öga. Hook and Moor är ju som ide genialisk. Inga akrobatiska bojövningar längre. Allt i teorin. Men den uslingen till bojkrok behagade fastna i slutet läge i bojen och gick inte att rubba vare sig det ena eller andra hållet. Där satt den ståndaktigt kvar. Ut med båten igen och slita och dra. Till slut släppte den greppet om bojen och vi kunde på gammalt hederligt maner för hand dra linan igenom bojringen. En gymnastisk övning som underhåller många. Detta får man bjuda på. Tyvärr inträffade inte missödet bara en gång…..det var nära att eländet skickades till havets botten.

Men teknikern inom mig pockade på att få stilla sin nyfikenhet. Plockade isär mekanismen i bojkroken och fann att kulorna som skall trycka runt ringen inte var runda. Jaha…Skall förhöra mig om erfarenheterna i marinbutiken. Men säkerligen kommer det endast att vara min bojkrok som kärvar. Vi får väl se.

Det positiva får man väl säga att vi inte hade på oss regnstället en enda gång. Regn en natt men då sov vi.